Produženi boravak

Produženi boravak
ana

  • kefaliste, radionica, kreativan rad, stvaranje rukama, ucenje kroz igru, kreativne radionice, kreativna radionica, rođendaonica, rodjendaonica, rođendani, produženi boravak, novi beograd, boravak za decu, igraonica, učionica, domaći zadaci, kefalo, NTC sistem učenja, edukativni programi, engleski jezik

produzeni boravak za mladje osnovce, od I do IV razreda

PRODUŽENI BORAVAK ZA OSNOVCE OD I DO IV RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

Svakog radnog dana u periodu od 08.00h do 18.00h organizujemo boravak za osnovce od I do IV razreda osnovne škole. Vreme provedeno u produženom boravku sastoji se od aktivnosti koje prate školski plan i program po razredima, kao i kreativnih aktivnosti i opuštanja kroz igru.

Sa našim učiteljima deca redovno rade domaće zadatke, pripremaju se za kontrolne vežbe, mogu da nadoknade propušteno gradivo i utvrde ono koje se trenutno obrađuje prema školskom porogramu. Sa decom radimo na stvaranju radnih navika, samostalnosti u radu, redovnom čitanju i urednosti. U dogovoru sa roditeljima, i ukoliko je to po preporuci školskog psihologa, sa decom je moguće raditi i prema proširenom i naprednijem školskom programu, čime negujemo razvoj prepoznatih talenata kod dece.

Ostatak dana deca provode istražujući svoja interesovanja kroz edukativno-kreativne aktivnosti. Uz obilje raznovrsnog kreativnog materijala i edukativnih sadržaja, deca imaju mogućnost izbora čime će ispuniti svoje slobodno vreme, uz neprestan nadzor i usmerenje naših učitelja. Društvene igre sastavni su deo aktivnosti čime negujemo timski ali i takmičarski duh, kao i kreativno razmišljanje. Takođe, smatramo veoma važnim da deca vreme provode na čistom vazduhu, u mirnim delovima naše okoline i baveći se različitim spotskim aktivnostima, kao i uživajući u zajedničkim igrama na otvorenom.

Pored svakodnevnih kreativno-edukativnih aktivnosti, deca upisana u naš produženi boravak imaju mogućnost prisustvovanja kreativnoj i istraživačkoj radionici bez dodatne nadoknade. Radionice su namenjene svoj zainteresovanoj deci i održavaju se u utvrđenim terminima  u popodnevnim časovima tokom radne nedelje. Više infomacija o ovim radionicama možete naći u delu Kreativne radionice, kao i na našoj FB strani Kefalište.

U toku boravka, deca dobijaju ručak i voćnu užinu u saradnji sa ketering agencijom „Windmill Catering“.

Naša obaveza je da decu dovedemo iz škole ili ih odvedemo u školu, prema školskom rasporedu.
U našoj neposrednoj blizini, na svega par minuta hoda udaljenosti, nalaze se osnovne škole "Jovan Sterija Popović", "Kneginja Milica" i "Milan Rakić". 
Upis je moguć tokom cele godine, ukoliko ima slobodnih mesta.

Cena: Plaćanje se vrši na mesečnom nivou i iznosi 22.000 rsd.

 

Letnji boravak

LETNJI BORAVAK ZA ŠKOLARCE I PREDŠKOLCE

Svakog leta, od samog kraja školske godine pa sve do 1. septembra, organizujemo letnji boravak za školarce i predškolce. U Kefalištu deca imaju mogućnost da kreativno provedu svoj letnji raspust, uz mnoštvo kreativnih i edukativnih aktivnosti koje organizujemo svakog radnog dana.

Letnji boravak organizujemo u periodu od 08.00h do 18.00h, tokom koga deca imaju obezbeđen ručak i voćnu užinu. Roditelji mogu izabrati da li će deca kod nas provesti samo jedan dan, 1 sedmicu, 2 sedmice, mesec dana ili čitavo leto.

Svaki dan u nedelji je tematski. Tokom istraživačkog dana upoznajemo se sa kulturom, običajima i zanimljivostima drugih zemalja, uz autentične materijale, kroz mape uma i kreativne aktivnosti. Umetnički dan koristimo da proučimo živote i stilove najpoznatijih umetnika i njihova dela predstavimo na svoj način. Uz piknik i igre traganja, čitav dan za prirodu provodimo na otvorenom. Ne zaboravljamo koliko je važno da ostanemo u formi što se tiče školskog gradiva, pa jedan dan koristimo da, bez knjiga i na zanimljiv način, obnovimo školsko gradivo. Eksperimentalni dan je rezervisan za eksperimente iz najrazličitijih oblasti, kao i vreme kada svoje naučne i kreativne ideje možemo pretočiti u delo.

Bez obzira na temu, deca svakog dana uživaju u kreativnim radionicama, provode vreme na vazduhu i razmrdavaju se kroz različite sportske igre, rešavaju enigmatiku i zagonetna pitanja i priče po sistemu NTC učenja, igraju društvene igre i plešu uz omiljenu muziku. Ne zaboravljamo da je to njihov raspust, njihovo vreme za opuštanje i stoga deca aktivno učestvuju u izboru aktivnosti tokom celog dana.

 

popup